WORLD CHAMPION | WORLD CHEESE AWARDS 2016

Gårdsdager 6. og 7. juni

Åpent fjøs, natursti, besøke gårdens smågriser, hest og vogn, kaniner, minitraktor-kjøring, grillmat, salgsboder og morsomme konkurranser er noen av aktivitetene. Arrangementet er åpent for alle, med gratis inngang. Vi håper du allerede nå setter av helgen til å ta med deg venner og familie til en fin gårdsopplevelse på Tingvoll.

Åpningstider:
Kl 11.00-15.00 både lørdag og søndag.

Program:
Kl 11 (kun søndag) TINE-bilen kommer for å hente den gode melken som Tingvollost produserer Kl 11.00-12.30Hest og vognkjøring, eller børste og kose med hestKl 13.30-15.00Hest og vogn, og hestestell fortsetterKl 12.00Fôring av kalver – bli med å gi mat til kalvene mens gårdsgutten forteller og forklarerKl 13.00Fôring av gris – bli med å gi mat til grisene mens gårdsgutten forteller og forklarerKl 14.00Fôring av lam – bli med å gi mat til lammene mens gårdsgutten forteller og forklarerKl 14.45 (kun søndag)Få med deg vårens kuslepp - hvor kyrne slippes ut av fjøset

Mattelt
Her vil Bygdalaget servere grillmat fra Gaupset og andre godsaker som rømmegrøt og kaker.

Åpent fjøs
Her kan man møte kyrene som står bak den gode Tingvollosten og se på melkeroboten. I tillegg kan man møte andre dyr på gården som gris, hest, lam, kaniner, kyllinger og gårdskatter.

Handlegate
Gøy for de voksne! Her vil lokale leverandører ta med sine produkter hvor man kan få smaksprøver eller kjøpe med seg hjem. På lørdag blir det svelesteking av Tora Meisingset og på søndag steker Ingunn Talgø flatbrød. Du får også møte Felleskjøpet, Permakultur.no og andre.

Gårdsbutikken til Tingvollost er åpen
Foruten de verdensberømte ostene selger gårdsbutikken en rekke andre lokale mat- og håndverksprodukter. Her finner du også et vindu hvor du har muligheten til å se inn til ysteriet.

Natursti
Kjekt for både barn og voksne. Ta dere en runde på området og svar på spørsmål knyttet til gårdsdrift og annet. Diplom til alle barna.

Mini-natursti
For de aller minste barna (0-5 år). Natursti på et begrenset område hvor de alle minste kan delta. Diplom til alle barna her også.

Høybinge
Vi lager en høybinge hvor barna kan få muligheten til å hoppe i høyet.

Ansiktsmaling
Med så mange gårdsdyr samlet på et sted blir sminkørene våre inspirert. Her kan barna bli sminket som et av dyrene på gården.

Trøtraktor-kjøring
Felleskjøpet har med seg små traktorer barna kan bruke på opptegnet bane.

Tegnebord
La barna få sitte seg ned å tegne dyrene de møter på gården

Ku-maskoten deler ut gratis is til barna og gårdsmusikantene sørger for liv og røre rundt om på området.

NB: Endring i programmet kan forekomme og kan variere fra lørdag og søndag.