Vismann omtales ofte som lillebror til Kraftkar, selv om Vismann faktisk ble utviklet først av de to.
Osten har et høyere vanninnhold i ostemassen og kan nesten omtales som en blå camembert. Osten bør tempereres godt (minst 1 time) - smak gjerne forskjellen på før og etter.
Ved lagring i retning holdbarhetsdatoen vil osten kunne bli fastere og mer smaksrik.
Type: | Blåmuggost |
Beskrivelse: | Liten blåmuggost med en mild blåmuggsmak og myk kjerne. |
Innhold: | Pasteurisert kumelk og fløte, salt, løpe, syrekultur og blåmugg. |
Næringsinnhold: | 100 g vare gir ca: energi 1504 kJ (359 kcal), protein 20 g, karbohydrater 0 g (hvorav sukkerater 0 g), fett 31g (hvorav mettede fettsyrer 18 g) og salt 2 g. |
Allergener: | Melk |
Oppbevares: | Kjølevare 0-4 grader C |
Størrelse: | 8 cm (diameter) |
Vekt: | 160 g |
Modningstid: | 1 måned |
Holdbarhet: | 3 måneder etter endt modningstid |
Forpakning: | Clingfilm/plastfolie |
EPD nr: | 1724871 (butikksalg) eller 4254702 (servering, veievare) |
Osten har en god, spennende og kompleks aroma som har utviklet seg positivt ved lagring. Osten lukter frisk nyplukket sopp og har en god mugglukt. Videre har den også en behagelig søtlig, avrundet lukt. Osten er godt kremet og har en fyldig melkeaktig smak med en god ettersmak av sopp. Panelet er begeistret for osten og synes den utmerker seg med sitt særpreg. Den virket spesiell og en ost som en fikk lyst å spise mer av.
(Gastronomisk Institutt)
Bronse, World Cheese Awards 2015
Vågagrenda 85, 6629 Torjulvågen
(Skiltet veg fra avkjørsel til Torjulvågen fra Rv 70)
GPS-koordinater: N62.9701 / E8.2479 UTM