WORLD CHAMPION | WORLD CHEESE AWARDS 2016

Kraftkar verdens beste

Den norske blåmuggosten Kraftkar stod onsdag kveld for en gigantisk sensasjon under World Cheese Awards, da den ble kåret til verdens beste ost blant 3000 oster fra hele verden.

Jeg er helt målløs, dette er helt fantastisk for en liten familiebedrift som Tingvollost, sier styreleder Gunnar Waagen i Tingvollost, som selv var til stede i San Sebastian, Spania for å følge konkurransen.

World Cheese Awards er verdens største ostekonkurranse og hadde i år 3021 deltagende oster fra hele verden, bedømt av 266 internasjonale eksperter. Tingvollost har tidligere vunnet flere medaljer for sine oster under World Cheese Awards, men aldri nådd opp i konkurransen om tittelen Supreme Champion (verdensmester). Etter at alle kategorivinnerne er kåret, gjennomgår alle ostene en ny vurdering for å kutte antallet kandidater til verdensmestertittelen ned til 16 oster. Kraftkar var den siste osten som ble vurdert av superjuryen, og oppnådde 71 poeng, fire poeng mer enn nestemann på lista. Dermed var sensasjonen et faktum.

For meg har dette vært en litt uoppnåelig drøm. Slike drømmer du tenker men kanskje ikke sier høyt til noen. Vi er en ydmyk liten familiebedrift med fantastiske ansatte, som har bygd stein på stein etter at vi startet opp tilbake i 2003, forteller daglig leder i Tingvollost, Kristin Waagen.

Juryen begrunner kåringen av Kraftkar som verdens beste ost på følgende måte:
«Muggen i denne osten har utviklet seg veldig fint. Den er veldig jevnt fordelt i osten, og på toppen av det har den en fantastisk konsistens. Når den smuldres, får du en myk krem. Til slutt lander den silkemykt på tunga.

Tingvollost er et familieeid gårdsmeieri som lager 20 tonn ost årlig, basert på melk fra egen gård. Deres fire hvit- og blåskimmeloster selges i utvalgte butikker og serveringssteder over hele landet. Tidligere i år vant Kraftkar også både NM-gull og nordisk gull. Verdensmestertittelen fullfører dermed et utrolig suksessrikt år for det lille meieriet på Nordmøre.

Pressekontakt:

Kristin Waagen
Daglig leder, Tingvollost
Tlf: 915 92 923
kristin@tingvollost.no


For mer informasjon, inkludert internasjonal pressemelding fra arrangøren, se www.gff.co.uk.

En del informasjon og bilder finnes også på vår egen Facebookside.