WORLD CHAMPION | WORLD CHEESE AWARDS 2016

Konsert med Frode Alnæs og kuslepp

Lørdag 1. juni åpner vi igjen døra til tunet og inviterer på konsert med Frode Alnæs, offisiell åpning av nytt påbygg på ysteriet vårt og Tingvollost som Économusée før vi avslutter dagen med kuslepp. Vi lover god mat, du kan hilse på kaniner, lam og kalver, og gårdsklovnen vår gjøgler i tunet.

Frode Alnæs var første gang hos Tingvollost i forbindelse med innspillingen til Fire Stjerners Middag i 2011 hvor han serverte Tingvollost.- Jeg gleder meg veldig til å ha konsert på scena til Tingvollost. For anledningen har jeg laget en ny låt, en kuslipp-slått som jeg skal spille når kyrne blir sluppet på beite! Ellers blir det mange kjente ting og moro, lover Alnæs.


GRATIS INNGANG OG KONSERT
Takket være sponsor Sparebanken Møre er inngang til arrangementet gratis. Vår lokale bank er en god samarbeidspartner, og var ikke vanskelig å be da vi måtte låne penger til påbyggingen av ysteriet vårt. Derfor er det ekstra kjekt at de ble med som sponsor til arrangementet, slik at inngangen til kuslepp og konsert er gratis.
Den som blir sulten kan kjøpe seg kaffe og kaker, bakels, RørosIs og Tingvollbærslush. I tillegg kommer to dyktige herrer og griller for oss – de serverer både gode pølser og lokal Gylburger. Og i tunet finner du kalver, lam og kaniner samt at gårdsklovnen vår gjøgler og skaper liv og røre i tunet.

HÅNDTVERK
Idéen bak Économusée startet i Canada for 27 år siden. I dag er det blitt et stort internasjonalt nettverk på nærmere 100 Économusée i Europa og Canada som tar vare på gamle håndverkstradisjoner. En Économusée-bedrift er et levende visningssenter som viser sin produksjon for besøkende.

DOBLET AREAL
Høsten 2018 startet byggingen av 225 m2 ekstra areal hos Tingvollost. Da hadde vi vokst ut av lokalene våre for mange år siden. Nå har vi endelig fått større garderobe, større produksjonslokale, eget pauserom, større kjølerom og mye mer. Gårdsbutikken vår er også blitt mangedoblet i areal, og nå har vi plass til at folk kan sitte ned og nyte en kopp kaffe og se gjennom store vinduer inn på de som lager ost. Innovasjon Norge var en viktig bidragsyter for at prosjektet skulle bli realisert., hadde ikke de hatt tro på utvidelsen og støttet oss, hadde vi ikke turt å starte byggingen.

HER BLIR DET LIV
Det er 62 kyr som løper ut døra når den blir åpnet lørdag 1. juni. Kyrne går fritt rundt inn i fjøset vårt også, men det er ikke det samme som frisk luft og sommerbeite. Dette er et av årets høydepunkter både for oss tobeinte på gården, men også for firbeinte. Det er meldt kjølig vær hele uka, så ta på deg godt med klær, og ta gjerne med deg en stol.

Velkommen til gards!